Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Select Page

Παλλάδα Αθηνά

Μυθολογικό υπόβαθρο

Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας, του θάρρους, της έμπνευσης, του πολιτισμού, του νόμου και της δικαιοσύνης, του στρατηγικού πολέμου, των μαθηματικών, της δύναμης, της στρατηγικής, των τεχνών και των δεξιοτήτων. Είναι γνωστή πιο συγκεκριμένα για την στρατηγική της ικανότητα στον πόλεμο και συχνά απεικονίζεται ως σύντροφος των ηρώων και ως προστάτιδα θεά της ηρωικής προσπάθειας.  Η Αθηνά γεννήθηκε από τον Δία και την Μήτιδα. Η Γαία είχε προειδοποιήσει κάποτε τον Δία ότι η Μήτις θα έκανε δύο παιδιά, την υπάκουη Αθηνά, και ένα γιο πολύ δυνατό, ο οποίος θα ανάγκαζε τον Δία να καταλήξει στην ίδια μοίρα με τον Κρόνο και τον Ουρανό. Έτσι, ο Δίας, όταν αποκοιμήθηκε η Μήτις δίπλα του, αποφάσισε να την απορροφήσει στο σώμα του για να αποφύγει τον κίνδυνο. Έτσι, από εκείνο το περιστατικό, ο Δίας άρχισε να είναι σε θέση να γνωρίζει τη φύση του καλού και του κακού. Στη συνέχεια, όμως, ο Δίας άρχισε να νιώθει έντονο πονοκέφαλο, πράγμα που τον οδήγησε στο να ζητήσει την αρωγή του Ηφαίστου. Ο Ήφαιστος τότε συνέδραμε ανοίγοντας το κεφάλι του Δία. Έτσι, μέσα από το κεφάλι του Δία, ξεπήδησε η Αθηνά, πάνοπλη και ώριμη.

Αναφορικά με το προσωνύμιο της Αθηνάς «Παλλάδα», αυτό μπορεί να έχει δοθεί είτε γιατί νίκησε σε μια μάχη τον γίγαντα Πάλλαντα είτε γιατί κατά λάθος σκότωσε τη θνητή φίλη της Παλλάδα και προς τιμήν της «κόλλησε» το όνομά της δίπλα στο δικό της. Η Αθηνά, κατά τα υπόλοιπα, ήταν παρθένα. Είχε προσπαθήσει κάποτε ο Ήφαιστος να την αποπλανήσει, μάταια όμως, όταν εκσπερμάτισε στο πόδι της, ενώ εκείνη με αηδία το έριξε στη γη, όπου με την αρωγή της Γαίας, γεννήθηκε ο Εριχθόνιος.  Τέλος, λόγω της παρθενικής της φύσης, η Αθηνά συνδέεται με την Παναγία, θεότητα που αντικατέστησε την Αθηνά.

Η Αθηνά στην Αστρολογία

Αθηνά στον Κριό: Τα άτομα με τέτοια Αθηνά τρέχουν  αμέσως για να λύσουν τα προβλήματα. Τους αρέσουν οι άμεσες λύσεις, οι αυθόρμητες και απεχθάνονται την αργοπορία και την νωχελικότητα. 

Αθηνά στον Ταύρο: Τα άτομα με Αθηνά στον Ταύρο εκφράζουν με “γήινο” τρόπο τις σκέψεις τους, ενώ αρέσκονται στις σαρκικές απολαύσεις (σεξ, φαγητό).

Αθηνά στους Διδύμους: Με τέτοια Αθηνά, τα άτομα μπορούν να καταπιάνονται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Πλήττουν εύκολα, έχουν άνεση στον λόγο και είναι εκφραστικοί.

Αθηνά στον Καρκίνο: Άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες σε θέματα συναισθηματικής φύσεως και σε ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι και την οικογένεια.

Αθηνά στον Λέοντα: Με τέτοια Αθηνά, τα άτομα έχουν πολύ καλή σχέση με την τέχνη, με τα όμορφα αντικείμενα και την αισθητική, ενώ με την ακτινοβολία τους θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. 

Αθηνά στην Παρθένο: Άτομα με ικανότητα διάκρισης, ανάλυσης, λεπτομερούς και ενδελεχούς προσέγγισης των πραγμάτων και που προσέχουν ιδιαίτερα την διατροφή τους, την υγεία τους και το σώμα τους.

Αθηνά στον Ζυγό: Με τέτοια Αθηνά, τα άτομα είναι σε θέση να κρατούν ισορροπίες, να συνεργάζονται, να έχουν έντονη κοινωνικότητα, ενώ αρέσκονται στο να μεσολαβούν για να λυθεί μία κατάσταση. Επίσης έχουν πολύ ανεπτυγμένη την αισθητική.

Αθηνά στον Σκορπιό: Άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες στην αποκρυπτογράφηση, στο να κρατούν και να λύνουν μυστικά, ενώ τους απασχολεί ιδιαίτερα το χρήμα, το σεξ και ό,τι προξενεί μυστήριο. 

Αθηνά στον Τοξότη: Τα άτομα αυτά είναι σε θέση να κατανοούν τη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες. Έχουν καλή λειτουργία του μυαλού, επεξεργάζονται σε σύντομο χρόνο τις πληροφορίες, ενώ υπερασπίζονται την αλήθεια. Επίσης είναι πολύ καλοί στη διδασκαλία.

Αθηνά στον Αιγόκερω: Τα άτομα με τέτοια Αθηνά είναι πολύ καλά στην οργάνωση, επιθυμούν την τάξη και την πειθαρχία, ενώ έχουν ξεκάθαρη σκέψη. Η ζωή τους χαρακτηρίζεται από φιλοδοξία και στόχους, τα οποία εκφράζονται με αρκετό ρεαλισμό και επιμονή. 

Αθηνά στον Υδροχόο: Με τέτοια Αθηνά, τα άτομα είναι σε θέση να λύνουν δύσκολα προβλήματα, μπορεί να είναι αρκετά ευφυή, ενώ μπορούν να βρίσκουν εναλλακτικές σε δύσκολες καταστάσεις.

Αθηνά στους Ιχθύες: Τα άτομα με τέτοια Αθηνά είναι σε θέση να γνωρίζουν το αφηρημένο, ενώ υπάρχει έντονη καλλιτεχνική φύση και ανεπτυγμένη φαντασία.

 

 

 

 

 

 

ΨΥΧΗ

Η Ψυχή στην Αστρολογία Η Ψυχή στην Αστρολογία έχει να κάνει με τα μεταφυσικά μας χαρίσματα. Η ψυχή μπορεί να μας πει πολλά για τον εαυτό μας και για το "δικό μας ταξίδι", αλλά μπορεί να μας πάρει χρόνο και να καταβάλουμε αρκετό κόπο πριν μάθουμε τι συμβολικά θέλει να...

ΕΡΩΣ

Ο Έρως στην Αστρολογία Ο Έρως αφορά κυρίως στον τρόπο έκφρασης της ερωτικής μας επιθυμίας (λίμπιντο). Επίσης, συνδέεται με τους ανθρώπους που μας ελκύουν, κυρίως μέσα από ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν. Σε ό,τι αφορά τη θέση του στον προσωπικό μας χάρτη, ο Έρως...

ΕΣΤΙΑ

Εστία Μυθολογικό υπόβαθρο Η Εστία ήταν η θεά του σπιτιού, της αρχιτεκτονικής, της οικειότητας, της οικογένειας και του κράτους. Ήταν μία από τις τρεις παρθένες θεές, μαζί με την Αθηνά και την Άρτεμη. Παρ’ όλο που ο Ποσειδώνας, αλλά και ο Απόλλωνας, ήθελαν να την...

ΠΑΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ

Παλλάδα Αθηνά Μυθολογικό υπόβαθρο Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας, του θάρρους, της έμπνευσης, του πολιτισμού, του νόμου και της δικαιοσύνης, του στρατηγικού πολέμου, των μαθηματικών, της δύναμης, της στρατηγικής, των τεχνών και των δεξιοτήτων. Είναι γνωστή πιο...

ΔΗΜΗΤΡΑ

Δήμητρα Μυθολογικό υπόβαθρο Η Δήμητρα είναι η θεά της συγκομιδής και ηγείται των σπόρων και της γονιμότητας της γης. Παρ’ όλο που αναφέρεται συχνότερα ως θεά της συγκομιδής, ήταν και θεά του ιερού νόμου και του κύκλου της ζωής και του θανάτου. Η παρθένα κόρη της,...

ΗΡΑ

  Ήρα Μυθολογικό υπόβαθρο  Η Ήρα είναι η βασίλισσα των Θεών και είναι η σύζυγος και αδελφή τού Δία στο ολυμπιακό πάνθεον. Είναι γνωστή ως θεά τού Γάμου και της Γέννησης. Παρ’ όλο που ήταν η Θεά τού Γάμου, ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για ζηλότυπο και εκδικητικό...
1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Share This

Facebook

Κοινοποίηση!