Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Select Page

 

Ήρα

Μυθολογικό υπόβαθρο 

Η Ήρα είναι η βασίλισσα των Θεών και είναι η σύζυγος και αδελφή τού Δία στο ολυμπιακό πάνθεον. Είναι γνωστή ως θεά τού Γάμου και της Γέννησης. Παρ’ όλο που ήταν η Θεά τού Γάμου, ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για ζηλότυπο και εκδικητικό χαρακτήρα, ειδικά απέναντι στις άλλες γυναίκες που περιτριγύριζαν τον Δία, αλλά και στους απογόνους του συζύγου της. Πριν από τον γάμο της με τον Δία, κυβέρνησε πάνω από τους ουρανούς και τη Γη. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αναφέρεται ως «η βασίλισσα του ουρανού» – που κυβερνάει πάνω από τον Όλυμπο, όπου ζουν όλοι οι θεοί και οι θεές. Ακόμη και ο μεγάλος Δίας φοβόταν τη σύζυγό του, Ήρα. Το ατέλειωτο μίσος τού Ηρακλή, του παράνομου γιου του Δία και του θνητού Αλκμενού, προήλθε από τη συνεχιζόμενη μοιχεία του και, μεταξύ άλλων, η Ήρα σήκωσε μια καταιγίδα στη θάλασσα για να εμποδίσει τον Ηρακλή από την πορεία του και έτσι να τον σκοτώσει. Ο Δίας θύμωσε τόσο που την κρέμασε στα σύννεφα με μια χρυσή αλυσίδα και πρόσφερε βαριά άκμονα στα πόδια της. Ο γιος του, Ήφαιστος, προσπάθησε να απελευθερώσει τη μητέρα του από την ταπεινωτική της θέση, για την οποία ο Δίας τον έριξε από τον ουρανό και το πόδι του σπάστηκε από την πτώση.

Η Ήρα, κατά τα υπόλοιπα, ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Γενικά, πέρα από βασίλισσα των θεών θεωρείται ότι ήταν και προστάτιδα του γάμου, των γυναικών, των γεννήσεων και των παιδιών. Σύμβολα της θεάς θεωρούνται το ρόδι, ο κούκος και το παγόνι. Η θεά απέκτησε με τον Δία τον Άρη, την Ήβη, την Ειλείθυια, ενώ ο Ήφαιστος αποκτήθηκε με παρθενογένεση.

Ήρα και Αστρολογία

Η Ήρα στην Αστρολογία σχετίζεται με τον γάμο και με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτόν. Επίσης έχει να κάνει με την αφοσίωση, με το κατά πόσο εκπληρώνονται ή όχι οι προσδοκίες που έχουμε από τον γάμο μας, καθώς και με τη γονιμότητα.

Η Ήρα στα 12 ζώδια

Ήρα στον Κριό: Με την Ήρα στο ζώδιο του Κριού, ο/ η σύντροφος ενός ατόμου είναι πιθανό εκδηλώνει συμπεριφορές που αρμόζουν σε έναν Κριό, δηλαδή ανάγκη για κυριαρχία, επιβολή, προβολή. Ένας Κριός επιθυμεί να “βγαίνει μπροστά”, να είναι παρορμητικός και να καθορίζει εκείνος τους όρους του παιχνιδιού. Έτσι, με την Ήρα στον Κριό, ο γάμος μετράει εφόσον το άτομο εκδηλώνει την αυτοκυριαρχία του.  

Ήρα στον Ταύρο: Με την Ήρα στον Ταύρο, το άτομο επιζητεί σταθερότητα. Η σταθερότητα αυτή συνήθως εκφράζεται με ό,τι σχετίζεται με τα υλικά αγαθά, όπως είναι το χρήμα, τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και με το σεξ και το φαγητό. Η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν ένα άτομο με Ήρα στον  Ταύρο, τα οποία ενισχύονται μέσα από το μανδύα της υλικής ασφάλειας, αλλά σε μια υπερβολική τους μορφή μπορεί να μετατραπούν σε ζήλια και κτητικότητα. 

Ήρα στους Διδύμους: Με την Ήρα στους Διδύμους, το άτομο ψάχνει για ένα σύζυγο που θα μοιάζει με Δίδυμο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πολυπράγμων, ομιλητικός, εύστροφος, και προ πάντων επικοινωνιακός. Δεν επιζητεί τόσο το βάθος στις σχέσεις, όσο το εύρος, το οποίο εκφράζεται εν πολλοίς μέσα από την ελευθερία κινήσεων και τη διαρκή κίνηση. 

Ήρα στον Καρκίνο: Με την Ήρα στον Καρκίνο, το άτομο έχει την ανάγκη κάλυψης των κενών του, κυρίως συναισθηματικής φύσεως, επομένως ψάχνει για σύντροφο ευαίσθητο, καρτερικό, με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, κάτι που θα τον κάνει να γνωρίζει πώς να φερθεί συναισθηματικά στο ταίρι του, αλλά και στο πώς να φροντίζει την οικογένειά του. 

Ήρα στον Λέοντα: Με την Ήρα στον Λέοντα, το άτομο αναζητά σύντροφο που δεν διστάζει, που φέρεται “λιονταρίσια”, οπότε ντροπές και συστολές μπαίνουν στην άκρη. Το παιχνίδι είναι μέρος της ζωής, όπως και η δημιουργικότητα, στοιχεία που εκφράζονται μέσα από την Ήρα στον Λέοντα. 

Ήρα στην Παρθένο: Με την Ήρα στην Παρθένο, το άτομο ψάχνει να βρει ένα σύντροφο προ πάντων εργατικό, σταθερό, που να ξέρει πώς να υποστηρίζει τους άλλους αλλά και να τους φροντίζει. Η ανάλυση, η λεπτολογία, αλλά και η γκρίνια, είναι στοιχεία που σχετίζονται με την Ήρα στην Παρθένο. Επίσης το άτομο προσέχει την υγεία και τη διατροφή του, αφού μιλάμε για Ήρα στην … Παρθένο!

Ήρα στον Ζυγό: Με την Ήρα στον Ζυγό, το άτομο αναζητά ένα σύντροφο που θα φέρει τα στερεοτυπικά χαρακτηριστικά ενός Ζυγού, δηλαδή γλυκύτητα, καλοί τρόποι, ευγένεια, καλαισθησία, φιλοτεχνία, ρομαντισμό και διάθεση για κοινωνικές επαφές και συνεργασίες. Ζητήματα ισορροπιών και αρμονίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 

Ήρα στον Σκορπιό: Με την Ήρα στον Σκορπιό, το άτομο ψάχνει για σύντροφο Σκορπιό, που σημαίνει ότι θα πρέπει να εκφράζει το πάθος του, να έχει έντονη προσωπικότητα, πάθος, να μπορεί να κρατάει μυστικά, να είναι εχέμυθο, και να ενδιαφέρεται έντονα για το σεξ. 

Ήρα στον Τοξότη: Με την Ήρα στον Τοξότη, το άτομο συνήθως αργεί να παντρευτεί επειδή αγαπά την ελευθερία του. Το άτομο ψάχνει για σύντροφο με διαφορετικό από εκείνο background, γι’ αυτό και είναι πιθανό να συσχετιστεί με συντρόφους από άλλες χώρες ή με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο, ενώ του αρέσουν τα ταξίδια και η περιπέτεια. 

Ήρα στον Αιγόκερω: Με την Ήρα στον Αιγόκερω, το άτομο δεν είναι απίθανο να αρέσκεται στο να συνάπτει σχέσεις με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, ο δυναμισμός, και όχι η επιπολαιότητα και ο συναισθηματισμός. 

Ήρα στον Υδροχόο: Με την Ήρα στον Υδροχόο, το άτομο ψάχνει για σύντροφο με στοιχεία Υδροχόου, δηλαδή εκκεντρικότητα, αντικομφορμισμό, επαναστατική διάθεση, ευφυΐα, πρωτοποριακό και καινοτόμο πνεύμα, που πάνω απ’ όλα θα σέβεται την ανεξαρτησία.

Ήρα στους Ιχθύες: Με την Ήρα στους Ιχθύες, το άτομο ψάχνει για σύντροφο με στοιχεία του υδάτινου αυτού ζωδίου. Επομένως, το να είναι ονειροπόλος και ευαίσθητος, ρομαντικός και φιλεύσπλαχνος είναι χαρακτηριστικά που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.  

ΨΥΧΗ

Η Ψυχή στην Αστρολογία Η Ψυχή στην Αστρολογία έχει να κάνει με τα μεταφυσικά μας χαρίσματα. Η ψυχή μπορεί να μας πει πολλά για τον εαυτό μας και για το "δικό μας ταξίδι", αλλά μπορεί να μας πάρει χρόνο και να καταβάλουμε αρκετό κόπο πριν μάθουμε τι συμβολικά θέλει να...

ΕΡΩΣ

Ο Έρως στην Αστρολογία Ο Έρως αφορά κυρίως στον τρόπο έκφρασης της ερωτικής μας επιθυμίας (λίμπιντο). Επίσης, συνδέεται με τους ανθρώπους που μας ελκύουν, κυρίως μέσα από ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν. Σε ό,τι αφορά τη θέση του στον προσωπικό μας χάρτη, ο Έρως...

ΕΣΤΙΑ

Εστία Μυθολογικό υπόβαθρο Η Εστία ήταν η θεά του σπιτιού, της αρχιτεκτονικής, της οικειότητας, της οικογένειας και του κράτους. Ήταν μία από τις τρεις παρθένες θεές, μαζί με την Αθηνά και την Άρτεμη. Παρ’ όλο που ο Ποσειδώνας, αλλά και ο Απόλλωνας, ήθελαν να την...

ΠΑΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ

Παλλάδα Αθηνά Μυθολογικό υπόβαθρο Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας, του θάρρους, της έμπνευσης, του πολιτισμού, του νόμου και της δικαιοσύνης, του στρατηγικού πολέμου, των μαθηματικών, της δύναμης, της στρατηγικής, των τεχνών και των δεξιοτήτων. Είναι γνωστή πιο...

ΔΗΜΗΤΡΑ

Δήμητρα Μυθολογικό υπόβαθρο Η Δήμητρα είναι η θεά της συγκομιδής και ηγείται των σπόρων και της γονιμότητας της γης. Παρ’ όλο που αναφέρεται συχνότερα ως θεά της συγκομιδής, ήταν και θεά του ιερού νόμου και του κύκλου της ζωής και του θανάτου. Η παρθένα κόρη της,...

ΗΡΑ

  Ήρα Μυθολογικό υπόβαθρο  Η Ήρα είναι η βασίλισσα των Θεών και είναι η σύζυγος και αδελφή τού Δία στο ολυμπιακό πάνθεον. Είναι γνωστή ως θεά τού Γάμου και της Γέννησης. Παρ’ όλο που ήταν η Θεά τού Γάμου, ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για ζηλότυπο και εκδικητικό...
1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Share This

Facebook

Κοινοποίηση!