Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Select Page

Δήμητρα

Μυθολογικό υπόβαθρο

Η Δήμητρα είναι η θεά της συγκομιδής και ηγείται των σπόρων και της γονιμότητας της γης. Παρ’ όλο που αναφέρεται συχνότερα ως θεά της συγκομιδής, ήταν και θεά του ιερού νόμου και του κύκλου της ζωής και του θανάτου. Η παρθένα κόρη της, Περσεφόνη, απήχθη από τον θεό τού Κάτω Κόσμου, τον Άδη, και η Δήμητρα την έψαχνε αδιάλειπτα. Οι εποχές σταμάτησαν και τα έμβια όντα έπαψαν να μεγαλώνουν και πέθαναν. Σε αυτό το σημείο, ο Ζευς έπρεπε να επέμβει και να στείλει τον αγγελιοφόρο Ερμή στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω την Περσεφόνη και να αποτρέψει την εξαφάνιση όλης της ζωής στη Γη. Ο Άδης συμφώνησε να απαλύνει τον πόνο της Δήμητρας δίνοντας στην Περσεφόνη ένα ρόδι καθώς έφευγε. Αυτό σήμαινε πως η Περσεφόνη ήταν υποχρεωμένη να μείνει στον Κάτω Κόσμο. Για αυτό και η Δήμητρα ήλθε σε συμβιβασμό με τον Πλούτωνα, ο οποίος έλεγε ότι έξι μήνες θα είναι με τον άνδρα της στον Κάτω Κόσμο και έξι μήνες θα είναι με την μητέρα της. Η Δήμητρα και η Περσεφόνη ήταν επίσης οι κεντρικές φιγούρες των Ελευσίνιων Μυστηρίων – μια σειρά από μεγάλες και μυστικές συναυλίες που διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια. Τα μυστήρια αυτά αντιπροσώπευαν την απαγωγή της Περσεφόνης από τον Άδη σε τρεις φάσεις. Η “κάθοδος” (απώλεια), η “αναζήτηση” και η “ανάβαση”. Το κύριο θέμα είναι η “ανάδυση” της Περσεφόνης και η επανένωση με τη μητέρα της.

Δήμητρα και Αστρολογία

Δήμητρα στον Κριό: Με τη Δήμητρα στον Κριό, το άτομο έχει ανάγκη για δράση, για ανάληψη πρωτοβουλιών και αυθόρμητες πράξεις, κίνηση, ενασχόληση με αθλητισμό, ενώ δεν είναι ή τουλάχιστον δεν δείχνει τρυφερό.

Δήμητρα στον Ταύρο: Με τη Δήμητρα στον Ταύρο, το άτομο έχει ανάγκη για φροντίδα και ασφάλεια, τα οποία εκφράζονται μέσα από τα υλικά αγαθά, το χρήμα, το σεξ και το φαγητό. Το άτομο είναι εκφραστικό και προστατευτικό, αλλά μπορεί να γίνεται ζηλιάρικο και κτητικό.

Δήμητρα στους Διδύμους: Με τη Δήμητρα στους Διδύμους, το άτομο αγαπά την ανάληψη πολλών ευθυνών, τις οποίες φροντίζει να τις εκπληρώνει σε επιφανειακό επίπεδο τις περισσότερες φορές, ωστόσο ενδιαφέρεται πολύ για την επικοινωνία, αλλά και την συγκομιδή γνώσεων και πληροφοριών.  

Δήμητρα στον Καρκίνο: Με τη Δήμητρα στον Καρκίνο, το άτομο αγαπά το σπίτι του, την οικογένειά του, επιθυμεί να το φροντίζουν αλλά και να φροντίζει, ενώ έχει ανάγκη να καλύπτεται συναισθηματικά, γι’αυτό και πολλές φορές επιζητεί την επιβεβαίωση. 

Δήμητρα στον Λέοντα: Το άτομο που έχει Δήμητρα στον Λέοντα, χρειάζεται να αισθάνεται ότι το εκτιμούν, το σέβονται και το θαυμάζουν. Αυτά που επιθυμεί ακριβώς ένα λιοντάρι. Εκδηλώνει καλλιτεχνική φύση, δημιουργικότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση. 

Δήμητρα στην Παρθένο: Με τη Δήμητρα στην Παρθένο, αυτά που μετράνε περισσότερο είναι η εργασία, η διατροφή και η λεπτομέρεια. Πολλές φορές εμμένει στην ανάλυση, ενώ δεν διστάζει να ασκεί κριτική στους πάντες και τα πάντα, κυρίως όμως στα άτομα που αγαπάει. Είναι κι αυτή μια έκφραση… Ωστόσο, το άτομο νιώθει ισορροπία μέσα από την εργασιακή ρουτίνα και την προσφορά του στους άλλους. 

Δήμητρα στον Ζυγό: Με τη Δήμητρα στον Ζυγό, το άτομο εκφράζει την φροντίδα του με ευγένεια, καλούς τρόπους, διπλωματία, ενώ κοιτάζει να είναι δίκαιο, να κρατά ισορροπίες και να δημιουργεί συνεργασίες. 

Δήμητρα στον Σκορπιό: Το άτομο που έχει Δήμητρα στον Σκορπιό αρέσκεται στο να εκφράζεται με δυναμισμό, πάθος, ενώ έχει πολύ καλή σχέση με το σεξ και το χρήμα. Επίσης εξάπτεται από το μυστήριο και το “υπόγειο”, ενώ του αρέσει η μυστικότητα. 

Δήμητρα στον Τοξότη: Με τη Δήμητρα στον Τοξότη, το άτομο θέλει να νιώθει ελεύθερο, να γνωρίζει καινούργιο κόσμο, να επισκέπτεται άλλα μέρη, να ζει με περιπετειώδη τρόπο. Επίσης, αρέσκεται στο να ασχολείται με φιλοσοφική ή/και θεολογικά ζητήματα.  

Δήμητρα στον Αιγόκερω: Το άτομο που έχει Δήμητρα στον Αιγόκερω ψάχνει την φροντίδα στη ζωή του. Υπάρχει η πιθανότητα να μεγάλωσε σε ένα αυστηρό περιβάλλον, που πάνω απ’όλα έβαζε την πειθαρχία και την προσήλωση στον στόχο και τη δουλειά. Γι’ αυτό το λόγο θέλει περισσότερη τρυφερότητα στη ζωή του, αλλά το ίδιο το άτομο δεν εκφράζεται εύκολα και με συναισθηματισμό. 

Δήμητρα στον Υδροχόο: Το άτομο με αυτή τη Δήμητρα νιώθει ότι είναι ο εαυτός του κυρίως όταν βρίσκεται σε συλλόγους, ομάδες, φίλους και γενικά σε ό,τι σχετίζεται με την κοινωνική συναναστροφή. Χαρακτηρίζεται από ομαδικό πνεύμα, αλτρουισμό, αλλά και πρωτοπορία.  

Δήμητρα στους Ιχθύες: Με τη Δήμητρα στους Ιχθύες, το άτομο νιώθει άνετα όταν εκδηλώνονται στοιχεία ρομαντισμού, φιλευσπλαχνίας, προσφοράς, ονειροπόλησης και γενικά καθετί που δεν είναι άκαρδο, ψυχρό και σκληρό.   

 

 

 

ΨΥΧΗ

Η Ψυχή στην Αστρολογία Η Ψυχή στην Αστρολογία έχει να κάνει με τα μεταφυσικά μας χαρίσματα. Η ψυχή μπορεί να μας πει πολλά για τον εαυτό μας και για το "δικό μας ταξίδι", αλλά μπορεί να μας πάρει χρόνο και να καταβάλουμε αρκετό κόπο πριν μάθουμε τι συμβολικά θέλει να...

ΕΡΩΣ

Ο Έρως στην Αστρολογία Ο Έρως αφορά κυρίως στον τρόπο έκφρασης της ερωτικής μας επιθυμίας (λίμπιντο). Επίσης, συνδέεται με τους ανθρώπους που μας ελκύουν, κυρίως μέσα από ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν. Σε ό,τι αφορά τη θέση του στον προσωπικό μας χάρτη, ο Έρως...

ΕΣΤΙΑ

Εστία Μυθολογικό υπόβαθρο Η Εστία ήταν η θεά του σπιτιού, της αρχιτεκτονικής, της οικειότητας, της οικογένειας και του κράτους. Ήταν μία από τις τρεις παρθένες θεές, μαζί με την Αθηνά και την Άρτεμη. Παρ’ όλο που ο Ποσειδώνας, αλλά και ο Απόλλωνας, ήθελαν να την...

ΠΑΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ

Παλλάδα Αθηνά Μυθολογικό υπόβαθρο Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας, του θάρρους, της έμπνευσης, του πολιτισμού, του νόμου και της δικαιοσύνης, του στρατηγικού πολέμου, των μαθηματικών, της δύναμης, της στρατηγικής, των τεχνών και των δεξιοτήτων. Είναι γνωστή πιο...

ΔΗΜΗΤΡΑ

Δήμητρα Μυθολογικό υπόβαθρο Η Δήμητρα είναι η θεά της συγκομιδής και ηγείται των σπόρων και της γονιμότητας της γης. Παρ’ όλο που αναφέρεται συχνότερα ως θεά της συγκομιδής, ήταν και θεά του ιερού νόμου και του κύκλου της ζωής και του θανάτου. Η παρθένα κόρη της,...

ΗΡΑ

  Ήρα Μυθολογικό υπόβαθρο  Η Ήρα είναι η βασίλισσα των Θεών και είναι η σύζυγος και αδελφή τού Δία στο ολυμπιακό πάνθεον. Είναι γνωστή ως θεά τού Γάμου και της Γέννησης. Παρ’ όλο που ήταν η Θεά τού Γάμου, ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για ζηλότυπο και εκδικητικό...
1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Share This

Facebook

Κοινοποίηση!