Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Select Page

Χείρων     

Μυθολογικό υπόβαθρο

Ο Χείρων είναι γιος του Κρόνου και της Ωκεανίδας Φιλύρας, ανήκει δηλαδή στην ίδια γενιά με τον Δία. Η διπλή μορφή του Κένταυρου εξηγείται από το γεγονός ότι ο πατέρας του πήρε τη μορφή αλόγου, για να κρυφτεί από τη γυναίκα του Ρέα, και έτσι έσμιξε με τη Φιλύρα, που δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το αγκάλιασμα του θεού. Την πρόλαβε στο Πήλιο, στη λίμνη Βοιβηίδα. Ο διφυής Χείρων ξεχώριζε από όλους τους Κενταύρους για τη σοφία και τη φρόνησή του, τη φιλανθρωπία και την αγαθοεργία του, το αίσθημα δικαίου και την παιδευτική του ικανότητα, αλλά και επειδή, μόνος αυτός από τους υπόλοιπους Κενταύρους, ήταν αθάνατος. Στους πολλούς διάσημους μαθητευόμενούς του δίδασκε μουσική, την τέχνη του πολέμου, την τέχνη του κυνηγιού, την ιατρική (μάλιστα και τη χειρουργική), την ηθική[1]. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χείρων τραυματίστηκε κατά λάθος από τον Ηρακλή, ενώ χάρισε τη φωτιά και την αθανασία στον Προμηθέα, ο οποίος δώρισε τη φωτιά στους ανθρώπους κι έτσι τιμωρήθηκε από τον Δία με το να του κατατρώγεται το συκώτι. Σε αντίθεση με τους άλλους Κενταύρους που λειτουργούν μέσα από την αγριότητα, ο Χείρων ωφέλησε πολιτισμικά και δίδαξε τον άνθρωπο. 

Ο Χείρων στην Αστρολογία

Ο Χείρων ως πλανήτης ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1978 σε μια σπηλιά στο Πήλιο. Στην αστρολογία σχετίζεται με τις περιοχές της ζωής μας στις οποίες καλούμαστε να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα από τα τραύματα που θα μας συμβούν, τα προβλήματα που θα προκύψουν θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Οι τομείς αυτοί έχουν να κάνουν με το ζώδιο ή/και τον οίκο στον οποίο βρίσκεται ο Χείρων.  Το αισχύλειο «πάθος, μάθος» είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Χείρωνα, ο οποίος έρχεται να θεραπεύσει τις πληγές μας μέσα από τα παθήματα και μαθήματα που έχουμε λάβει. Ως θεραπευτής των πληγών μάς βοηθά να επουλώσουμε τα τραύματά μας. Ο Χείρων μπορεί επίσης να σχετιστεί με τις εναλλακτικές θεραπείες, με την Αστρολογία, με τη μουσική, με την πάλη, με τη χρήση φαρμακευτικών βοτάνων, αλλά και με την χειρουργική, όπως σημειώσαμε και πιο πάνω, καθώς το κύριο σημείο με το οποίο θεραπεύει ο Χείρων είναι τα χέρια του. Τέλος, ο Χείρων είναι εκείνος που θεραπεύει τις πληγές των άλλων, αλλά δεν μπορεί να θεραπεύσει τις δικές του πληγές. Έτσι, ο Χείρων στον χάρτη μας μπορεί να δείξει τους τομείς εκείνους που μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους, αλλά όχι τον εαυτό μας. 

Ο Χείρων στα Ζώδια

Χείρων στον Κριό: Το άτομο με τέτοιο Χείρωνα ψάχνει την ταυτότητά του και έχει τραυματισμένο «εγώ», που σημαίνει ότι υποσυνείδητα νιώθει ότι δεν αξίζει.

Χείρων στον Ταύρο: Με τέτοιο Χείρωνα, το άτομο αμφισβητεί τις όποιες αξίες γιατί νιώθει ανασφάλεια, ενώ πολύ συχνά αμφισβητεί ή υπερασπίζεται υπερβολικά τα υλικά αγαθά.

Χείρων στους Διδύμους: Το άτομο με τέτοιο Χείρωνα αισθάνεται ότι δεν γνωρίζει αρκετά, ότι δεν είναι έξυπνο και ικανό να επικοινωνήσει, ενώ μπορεί να κουβαλάει τραύματα από την παιδική του ηλικία και να έχει πρόβλημα με τον λόγο ή/και την επικοινωνία.

Χείρων στον Καρκίνο: Το άτομο με τέτοιο Χείρωνα θέτει σε κίνδυνο την οικογένειά του και την ασφάλεια. Δεν έχει την αίσθηση του ανήκειν και δεν είναι δεμένος με το σπίτι του.

Χείρων στον Λέοντα: Το άτομο δεν ακολουθεί αυτά που προστάζει η καρδιά, ενώ δεν αφήνεται να λάμψει και να φανεί. Η δημιουργικότητα και η αυτοέκφραση περιορίζονται. Δυσκολία αξιοποίησης ταλέντων.

Χείρων στην Παρθένο: Το άτομο δεν εκτιμά τον εαυτό του όσο θα έπρεπε, τον υπονομεύει από μόνος του και έτσι χρειάζεται να αναπτύξει την αυτοεκτίμηση. Λόγω ανασφάλειας, θέλει να ακολουθεί μια ρουτίνα στη ζωή του για να έχει την αίσθηση του ελέγχου.

Χείρων στον Ζυγό: Το άτομο αισθάνεται ότι δεν έχει ισορροπία, δεν είναι δίκαιο και ευέλικτο, γι’ αυτό και θα πρέπει να αναπτύξει σχέσεις και συνεργασίες.

Χείρων στον Σκορπιό: Το άτομο επιθυμεί τον έρωτα, το πάθος και το σεξ, αλλά φοβάται να αποκαλυφθούν πράγματα για την προσωπική του ζωή.

Χείρων στον Τοξότη: Το άτομο νομίζει ότι τα ξέρει όλα και γι’ αυτό αρνείται να ακούσει. Χρειάζεται να μάθει να δέχεται συμβουλές.

Χείρων στον Αιγόκερω: Το άτομο χρειάζεται να μάθει πώς να είναι συνετό και να μένει εντός ορίων. Λείπει η αποφασιστικότητα.

Χείρων στον Υδροχόο: το άτομο πρέπει να μάθει να μην αντιδρά με το παραμικρό και να είναι λιγότερο αντισυμβατικό.

Χείρων στους Ιχθύες: το άτομο πολλές φορές παρουσιάζει τον εαυτό του προς τα έξω λες και είναι θύμα, ενώ χρειάζεται να προσέχει το πού και το κατά πόσο προσφέρει την αγάπη του.

Ο Χείρων στους Οίκους

Χείρων στον 1ο οίκο: το άτομο χρειάζεται να στραφεί στον εαυτό για και να ενισχύσει το «εγώ» του

Χείρων στον 2ο οίκο: το άτομο χρειάζεται να αποκτήσει αυτοεκτίμηση και να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του

Χείρων στον 3ο οίκο: το άτομο αμφιβάλλει για τις ικανότητες και τα ταλέντα που έχει, ενώ χρειάζεται να ενθαρρυνθεί η αυτοέκφρασή του.

Χείρων στον 4ο οίκο: το άτομο είναι αρκετά ευαίσθητο, έχει ροπή στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, ενώ πολύ συχνά λόγω των οικογενειακών προβλημάτων παρουσιάζει εκνευρισμό.

Χείρων στον 5ο οίκο: το άτομο χρειάζεται να βγάλει στην επιφάνεια το παιδί που κρύβει μέσα του για να μπορέσει να χαρεί τη ζωή

Χείρων στον 6ο οίκο: το άτομο χρειάζεται να επιδείξει ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

Χείρων στον 7ο οίκο: το άτομο έχει την τάση να χάνει την ατομικότητά του, γιατί δένεται πολύ με τους άλλους.

Χείρων στον 8ο οίκο: το άτομο έχει πάθος για το σεξ, τη δύναμη και τα υλικά αγαθά.

Χείρων στον 9ο οίκο: το άτομο έχει την τάση να αμφισβητεί θεολογικά ή/και φιλοσοφικά ζητήματα.

Χείρων στον 10ο οίκο: το άτομο χρειάζεται να πάρει τον έλεγχο της ζωής του.

Χείρων στον 11ο οίκο: πρόβλημα στη διατήρηση των φιλιών και ανάγκη για συμμετοχή σε ομάδες για να ξεπεραστεί κάτι τέτοιο.

Χείρων στον 12ο οίκο: το άτομο νιώθει πληγωμένο και γι’ αυτό θα πρέπει να προχωρήσει στην παροχή βοήθειας στους άλλους για να νιώσει καλύτερα.

[1] Η Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα, Μορφές και Θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, 2012

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Πλούτωνας Στοιχεία για τον πλανήτη: Κυβερνήτης του Σκορπιού Σε έξαρση: στους Ιχθύες Σε εξορία: στον Ταύρο Σε πτώση: στην Παρθένο Πλανήτης Γενιάς Ο Πλούτωνας συνδέεται με το σκοτεινό, το απόλυτο, το μηδέν, αλλά και την αναγέννηση. Κυβερνήτης του Σκορπιού καθώς είναι...

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ποσειδώνας Στοιχεία για τον πλανήτη: Κυβερνήτης του Υδροχόου Σε έξαρση: στον Σκορπιό Σε εξορία: στον Λέοντα Σε πτώση: στον Ταύρο Πλανήτης Γενιάς   Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της φαντασίας, του ονειρικού κόσμου, αλλά και των εξαρτήσεων και των εξαπατήσεων, παραμένει...

ΟΥΡΑΝΟΣ

Ουρανός Στοιχεία για τον πλανήτη: Κυβερνήτης του Υδροχόου Σε έξαρση: στον Σκορπιό Σε εξορία: στον Λέοντα Σε πτώση: στον Ταύρο Πλανήτης Γενιάς Ο Ουρανός ως πλανήτης ανακαλύφθηκε εν μέσω ταραχών και επαναστάσεων, κατά την περίοδο των αναταραχών και βαθέων ανακατατάξεων...

ΚΡΟΝΟΣ

Κρόνος Στοιχεία για τον πλανήτη: Κυβερνήτης του Αιγόκερου Σε έξαρση: στον Ζυγό Σε εξορία: στον Καρκίνο Σε πτώση: στον Κριό Κοινωνικός πλανήτης ως αντίδοτο του Δία Ο Κρόνος ως πλανήτης συμβολίζει την πειθαρχία, τα όρια, τον περιορισμό. Πρόκειται για έναν πλανήτη που...

ΔΙΑΣ

Δίας Στοιχεία για τον πλανήτη: Κυβερνήτης του Τοξότη Σε έξαρση: στον Καρκίνο Σε εξορία: στους Διδύμους και παραδοσιακά στην Παρθένο Σε πτώση: στον Αιγόκερω Κοινωνικός πλανήτης Ο Δίας είναι ο πλανήτης που έχει να κάνει με την επέκταση, τη γενναιοδωρία, την αφθονία,...

ΧΕΙΡΩΝ

Χείρων      Μυθολογικό υπόβαθρο Ο Χείρων είναι γιος του Κρόνου και της Ωκεανίδας Φιλύρας, ανήκει δηλαδή στην ίδια γενιά με τον Δία. Η διπλή μορφή του Κένταυρου εξηγείται από το γεγονός ότι ο πατέρας του πήρε τη μορφή αλόγου, για να κρυφτεί από τη γυναίκα του Ρέα, και...
1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Share This

Facebook

Κοινοποίηση!