Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Τηλέφωνο επικοινωνίας

6943875611

Select Page

Ο Κορονοϊός (ή αλλιώς “Coronavirus” ή επίσημα “Covid-19) εξακολουθεί να εξαπλώνεται και να οδηγεί στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Οι ζωές όλων μας έχουν αλλάξει εκ θεμελίων και η ανησυχία μας παραμένει έκδηλη για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, καλούμαστε όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή, να μείνουμε στα σπίτια μας για να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τον συνάνθρωπο και το Σύστημα Υγείας. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Κορονοϊός έχει εισβάλλει στην καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να αναφερθούν ορισμένα χρήσιμα στοιχεία από αστρολογικής σκοπιάς, τα οποία αποτελούν απόρροια ενδελεχούς μελέτης. Με απόλυτη προσοχή και αίσθημα ευθύνης, τα όσα αναμένεται να γραφτούν στο παρόν άρθρο, δεν έχουν σκοπό ούτε να επιφέρουν εφησυχασμό αλλά ούτε και να προκαλέσουν πανικό.

Γενικά, η Αστρολογία μάς βοηθά να κάνουμε εκτιμήσεις για το μέλλον, οι οποίες όμως στηρίζονται σε ανάλυση δεδομένων και στον συνδυασμό αυτών (επιρροές πλανητών, σύνοδοι, εκλείψεις κ.λπ.). Έτσι, μέσα από την εξέταση βασικών αστρολογικών συμβάντων, επιχειρείται να εκτιμηθεί η κατάσταση και το πώς αυτή είναι πιθανό να εξελιχθεί, βάσει κύριων αστρολογικών γεγονότων. Η ερμηνεία όλων αυτών γίνεται στη βάση των τάσεων, δηλαδή των όσων αναμένεται να γίνουν και όχι των όσων θα γίνουν, αλλά και βάσει της προσωπικής εκτίμησης και κρίσης του κάθε αστρολόγου.

Αρχικά, χρειάζεται να θυμηθούμε τί συμβολίζει ο Κρόνος και μετά τί ο Κρόνος στον Αιγόκερω. Ο Κρόνος έχει χαρακτηριστεί ως γεροδάσκαλος του Ζωδιακού, καθώς διακρίνεται για την αυστηρότητα, την υπευθυνότητα, την πειθαρχία, τον πραγματισμό, τον συντηρητισμό, αλλά συνδέεται και με τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τη μεγαλύτερη καταβολή προσπάθειας για την υλοποίηση στόχων. Ο Κρόνος σχετίζεται επίσης και με τον περιορισμό. Τώρα, όταν ο πλανήτης αυτός βρίσκεται στον Αιγόκερω (από τον Δεκέμβριο του 2017), είναι στη φυσική του θέση και επιθυμεί να αναδεικνύει το έργο του μέσα από τον δικό του αυστηρό τρόπο, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εργασία και τα οικονομικά.

Όλα αυτά τα χρόνια με την παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω, αναπτύχθηκε η «νέα τάξη πραγμάτων», καθώς ο έλεγχος του πλούτου της γης γίνεται από μία ελίτ. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι στην απόλυτη κυριαρχία και μέσα από στρατηγικές κινήσεις η ελίτ κατάφερε να πετύχει παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο (τα χρήματα και οι πόροι του πλανήτη περνούν υπό τον έλεγχο πολύ συγκεκριμένων ατόμων και οικογενειών). Ο Κρόνος αναμένεται να περάσει στον Υδροχόο στις 22 Μαρτίου του 2020, ημερομηνία πολύ σημαντική, καθώς από εκεί κι ύστερα δεν αποκλείεται να επιβληθεί παγκοσμίως η υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας. Κάτι τέτοιο θα στηριχτεί στον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε αλλαγή του σημερινού παγκόσμιου status quo. Ο αγώνας για επιβίωση θα είναι έκδηλος. Στις 10 Μαΐου ο Κρόνος θα γίνει στάσιμος, στις 12 Μαΐου θα κάνει μια αναδρομή, ενώ στις 2 Ιουλίου θα ξαναπεράσει στο ζώδιο του Αιγόκερω, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2020, όταν και θα περάσει οριστικά στον Υδροχόο για να παραμείνει εκεί μέχρι τις 23 Μαρτίου 2023.

Όλα αυτά σημαίνουν πως ο Κρόνος θα έρθει να περιορίσει ό,τι συμβολίζει ο Υδροχόος, δηλαδή τις ατομικές ελευθερίες και γενικότερα την ελευθερία, αλλά και την επανάσταση, την πρωτοπορία. Η ελευθερία και ό,τι απορρέει από εκείνη θα δοκιμαστεί και θα τεθεί υπό περιορισμό, όταν ο Κρόνος περάσει στον Υδροχόο. Οπότε αυτό που βιώνουμε τώρα λόγω του Κορονοϊού δεν είναι παρά μόνο η αρχή των περιορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό θα σημάνει περισσότερο έλεγχο στις μετακινήσεις, στις συναλλαγές (θα χρησιμοποιείται σε μεγάλη κλίμακα το «πλαστικό» χρήμα, οι e-συναλλαγές και τα bitcoins, με το πρόσχημα της προφύλαξης από τον ιό), καθώς και έλεγχο μέσα από το διαδίκτυο (καθ’ ότι ο Υδροχόος έχει να κάνει και με την Πληροφορική). Δεν είναι απίθανο να υπάρξει περισσότερος έλεγχος των πολιτών μέσα από εφαρμογές που θα έχουν αναπτυχθεί για smartphones και υπολογιστές. Τέλος, αναμένεται περιορισμός των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφορικά με τον Πλούτωνα, εκείνος έχει συνδεθεί στην ανθρώπινη ιστορία με ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα βίας (δεκαετία 1930), με την ατομική βόμβα -καθώς για τη σύνθεσή της χρειάστηκε το πλουτώνιο- αλλά και με τη βαθύτερη διερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και με τον θάνατο και τη μεταμόρφωση. Ο Πλούτωνας πέρασε στον Αιγόκερω το 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση.  Ο Πλούτωνας θα κάνει κάποιες αναδρομές, θα επιστρέφει στον Αιγόκερω, θα ξαναπηγαίνει στον Υδροχόο, ανά διαστήματα, μέχρι να περάσει οριστικά στον Υδροχόο στις 21 Ιανουαρίου του 2024.

Τώρα, όταν συνδυάσουμε τον Κρόνο με τον Πλούτωνα, το μείγμα είναι εκρηκτικό. Όταν οι δύο αυτοί πλανήτες έρχονται σε σύνοδο, τότε σχηματίζεται μια όψη αρκετά αρνητική, η οποία μπορεί να επιφέρει κάποια πανδημία ή/και συντριβή της παγκόσμιας οικονομίας. Είχε σχηματιστεί πάλι το 1982, όταν εξαπλώθηκε η επιδημία του AIDS. Τότε με Κρόνο-Πλούτωνα στον Ζυγό, κλονίστηκαν οι ανθρώπινες σχέσεις λόγω του φόβου για το AIDS, καθώς ο Κρόνος δηλώνει γενικότερα τον περιορισμό. Αργότερα, όταν ο Κρόνος μετακινήθηκε στον Σκορπιό, παρατηρήθηκε περιορισμός των σεξουαλικών επαφών εξαιτίας του φόβου που είχε προκαλέσει η πιθανή μετάδοση του HIV.

Φέτος, η σύνοδος  Κρόνου-Πλούτωνα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2020 πάνω στην έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου και ήταν σύνοδος ακριβείας (υπόψη στις 11 Ιανουαρίου η Κίνα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από COVID-19), καθώς ο Κρόνος βρισκόταν στις 22° 31΄ και ο Πλούτωνας στις 22° 42΄. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν πολύ κοντά αυτοί οι πλανήτες, μήνας κατά τον οποίο «γεννήθηκε»/ κατασκευάστηκε ( ; ) ο Κορονοϊός. Όταν μια σύνοδος πέσει πάνω σε μια έκλειψη, τότε σηματοδοτείται κάτι πολύ σημαντικό που θα μας απασχολήσει κατά τους επόμενους μήνες.

Ο Κορονοϊός είναι Κρονο-ιός με μεγάλη δόση του Πλουτώνιου στοιχείου. Αυτό συνεπάγεται πως ο ιός θα σαρώσει ό,τι βρει στο πέρασμά του και η επόμενη μέρα μετά την πανδημία δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Μετά τις 22 Μαρτίου αναμένεται να έχουμε πολλούς θανάτους, ενώ το διάστημα μέχρι το Πάσχα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μεταξύ 3 και 5 Απριλίου, θα έχουμε Σύνοδο Δία-Πλούτωνα στην 24η μοίρα, κάτι που μπορεί να φέρει εύνοια μόνο σε οικονομικό επίπεδο, π.χ. να διατεθεί περισσότερο χρήμα για την καταπολέμηση του ιού.

Από το διάστημα όμως εκείνο κι εξής ο Κρόνος θα περάσει στον Υδροχόο -αν και θα κάνει κάποιες αναδρομές και θα γυρίσει στον Αιγόκερω- οπότε στα επόμενα 2,5 χρόνια θα αλλάξουν πολλά, καθώς αναμένεται περιορισμός σε πάσης φύσεως ελευθερία. Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι αρκετά, ο έλεγχος της ελευθερίας έντονος, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε την εισαγωγή και θέσπιση σκληρότερης νομοθεσίας. Οι νέοι περιοριστικοί κανόνες θα έρθουν να βάλουν τέλος στην σχεδόν απεριόριστη ελευθερία που είχαμε, ενώ μέσα από αυτούς τους περιοριστικούς όρους αναμένεται να καταπολεμηθεί το μεταναστευτικό. Ο περιορισμός των ελευθεριών και των μετακινήσεων θα επιτευχθεί κατά μεγάλο μέρος μέσω του διαδικτύου.

Από το τέλος του 2020 αναμένεται επανεκκίνηση της οικονομίας. Στις 19 Δεκεμβρίου του 2020 με τη σύνοδο Δία-Κρόνου στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου, η οικονομία θα κάνει restart και θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς για να φτάσουμε στην εκτόξευσή της το 2023. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει αλλαγή του σημερινού status quo, τόσο στον υπόλοιπο κόσμο όσο και στην Ελλάδα. Θέματα όπως το ασφαλιστικό (λιγότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι, άρα λιγότερες συντάξεις) η κλιματική αλλαγή (μέσα από τον περιορισμό των μετακινήσεων και της τηλε-εργασίας, αναμένεται να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι), η εξ αποστάσεως εργασία (η οποία θα βολεύει τον εργοδότη από άποψης κόστους), το μεταναστευτικό (περιορισμός ροών με το πρόσχημα του φόβου μιας εκ νέου έξαρσης του ιού) και ο έλεγχος στις ζωές των πολιτών θα είναι κυρίαρχα, απόρροια των όσων θα προκαλέσει στο διάβα του ο Κορονοϊός.

Αναφορικά με την Ελλάδα, στις 24 Μαρτίου 2020 θα έχουμε νέα Σελήνη με σύνοδο Ήλιου (στην 4η μοίρα) -Χείρωνα (στην 5η μοίρα).  Ο γενέθλιος Πλούτωνας της Ελλάδας θα χτυπηθεί από τον Χείρωνα, ο οποίος θα βρίσκεται στον 12ο οίκο – ο οποίος είναι άξονας με τον 6ο– άρα θα χτυπηθεί ο τομέας της υγείας. Ο Χείρωνας σε αυτή τη θέση δηλώνει στεναχώριες και πληγές που προέρχονται από θανάτους (Πλούτωνας). Ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Άρης θα βρίσκονται κοντά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανθρώπινες απώλειες από τον COVID-19.

Η πανσέληνος στις 8 Απριλίου του 2020 θα έχει να κάνει πάλι με θέματα υγείας, ενώ το μείγμα Χείρωνα-Πλούτωνα θα επιφέρει επιπλέον ανθρώπινες απώλειες, ενώ ο Ποσειδώνας θα ακουμπά τον νότιο δεσμό στον 11ο οίκο. Συνεπώς αναμένεται να προκληθεί στεναχώρια στην κοινωνία. Με τον Δία στον 10ο οίκο τον Απρίλιο, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει χρηματική στήριξη (από την Ευρώπη) προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ο Δίας ενεργοποιείται, λεφτά θα έρθουν, ωστόσο άνθρωποι θα φύγουν από τη ζωή λόγω της πανδημίας, καθώς ο Άρης με τον Ουρανό θα προκαλέσουν ξαφνικές απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Στις 23 Απριλίου του 2020 με την επόμενη νέα Σελήνη, θα ενεργοποιηθεί ο γενέθλιος Χείρωνας της Ελλάδας καθώς και ο Πλούτωνας από τον Χείρωνα της διέλευσης, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά. Με τη νέα Σελήνη στις 22 Μαΐου του 2020 ίσως η κατάσταση αρχίσει να καταλαγιάζει. Ο Χείρωνας θα αρχίσει να απομακρύνεται, ενώ ο Δίας θα εξακολουθεί να βρίσκεται στον 10ο, οπότε η χώρα θα έχει οικονομική στήριξη.

Συνοψίζοντας, μετά τον Κορονοϊό, θα έρθουν τα πάνω-κάτω. Τα περιοριστικά μέτρα θα εξακολουθούν να ισχύουν -όχι απαραίτητα με τη μορφή της σημερινής καραντίνας- και θα ενισχύονται μέσω της τεχνολογίας (Κρόνος στον Υδροχόο). Οι δραστηριότητες μέσω διαδικτύου θα είναι περισσότερες, όπως και ο έλεγχος θα είναι αυστηρότερος. Το πλαστικό χρήμα θα κερδίσει έδαφος έναντι των μετρητών, ενώ η οικονομία θα ξεκινήσει από την αρχή. Σε αυτή την επανεκκίνηση αναμένεται ραγδαία ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας μέχρι το 2023, ενώ από αυτή την οικονομική πρόοδο θα ευνοηθεί και η Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολουθούν ο κόσμος δεν θα είναι όπως τον γνωρίζαμε, ενώ τα συστήματα παγκοσμίως θα αλλάξουν. Τα άτομα θα ελέγχονται περισσότερο από τα κράτη τους, θα υπάρχει περισσότερη εσωστρέφεια και περιορισμός των μετακινήσεων -στο εγχείρημα αυτό αναμένεται να περιοριστεί και το μεταναστευτικό- ενώ το ασφαλιστικό θα σωθεί καθώς ο ιός θα έχει χτυπήσει περισσότερο τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Ο πλανήτης θα λειτουργεί με λιγότερους πόρους, σαν να λέμε ότι αυτό που βιώνουμε τώρα αποτελεί ένα case study, κάτι που θα δώσει μια προσωρινή λύση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Παρ’ όλα αυτά η ανθρωπότητα θα βρει τον δρόμο της και θα βαδίσει στο μονοπάτι του πεπρωμένου της.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/03/2020

 

 

 

1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Share This

Facebook

Κοινοποίηση!